Montera kökshandtag på luckor & lådor | Beslagonline.se
Så monterar du nya kökshandtag

Så monterar du nya kökshandtag

Förnya ditt kök med små medel, att byta handtag och knoppar är ett av de absolut enklaste sätten att få känslan av ett helt nytt kök. Vi på Beslag Online har satt ihop 5 tips att tänka på vid byte av handtag!Hur du monterar handtag på luckor med befintliga hål

1. Mät dina gamla handtag 

Ta fram en tumstock eller ett måttband och öppna en av kökslådorna. Mät därefter avståndet mellan centrum av båda skruvhålen. Avståndet mellan skruvhålen kallas C/C-mått och står för centrum till centrum, det skrivs alltid i millimeter. De vanligaste C/C måtten är 64, 96, 128 och 160 mm, men vi har flera olika C/C mått så du kommer garanterat att hitta ett handtag som passar ditt kök eller möbel. Om du mäter och får fram ett avstånd på 98 mm så är det C/C 96 mm som du har, antingen så har hålet borrats lite snett eller så har du måttat lite tokigt. Ett par millimeter hit eller dit spelar ingen större roll. Vill du ha ett längre handtag än de du har idag? Då har vi lösningen på det också. Har du exempelvis C/C 96 mm men vill ha ett handtag med C/C 128 mm, köper du ett handtag med bricka som då täcker de gamla hålen.  2. Skruva ner ett handtag på köksluckorna

Innan du väljer de nya handtagen rekommenderar vi att du kontrollerar så att det inte finns några skador bakom de gamla handtagen. Genom att montera av ett handtag ser du om luckan har fått några pressmärken från det gamla handtaget. Om du har några märken tänk då på att välja ett handtag som täcker de skador som syns på luckorna. Genom att mäta omfånget på det eventuella märke som lämnats på luckan och sedan välja ett handtag med större diameter i foten på handtaget får du ett perfekt resultat. 

3. Hitta nya handtag med samma mått

Nu kommer det roligaste steget - Hitta nya handtag!
Nu har du konstaterat C/C-måttet samt skicket på dina luckors hål och vet vad du letar efter. Börja med att klicka på menyn högst upp och välj handtag och här hittar du ett brett utbud av handtag i hög kvalitet från Beslag Design. Eftersom vi har mer än 1000 olika modeller på handtag kan det vara smidigt att filtrera på C/C-mått samt utförande/färg. 

4. Montera de nya handtagen 

Börja med att montera bort de gamla handtagen och gör rent med en trasa där de gamla handtagen har suttit. Använd en skruvmejsel med rätt skruvhuvud när du monterar handtagen. Skruv som ingår vid leverans av handtagen är M4 skruvar som har ett kombispår som skruvhuvud. Det betyder att både stjärnmejsel och rak skruvmejsel kan användas. Vi rekommenderar att du skruvar dit handtagen med en skruvmejsel för att inte förstöra gängorna. 

5. Njut - Detaljerna gör helheten!

Handtag Graf Big - 192mm - Svart /bilder/artiklar/liten/370327-11_S.jpg?m=1589203118
Viefe
Finns i flera längder
239 KR
Handtag Royal Deluxe - 128mm - Polerad Mässing/Läder Brun /bilder/artiklar/liten/336230-11_S.jpg?m=1645002389
Handtag Pitch/Bricka - 128mm - Mattsvart /bilder/artiklar/liten/309115-11_S.jpg?m=1573824752
Beslag Design
Finns i flera längder
399 KR
Handtag Helix/Bricka - 128mm - Mässing /bilder/artiklar/liten/309083-11_S.jpg?m=1594288185
Beslag Design
Finns i flera längder
359 KR

Dela inlägget

Mer inspiration

Gör din egen kroklist

Gör din egen kroklist


Det finns många fördelar med att göra saker själv. Oftast är det mycket billigare – dessutom blir det precis så som du vill ha det, vilket också innebär att det är ingen annan som kommer ha något likadant.

Skulle du dessutom passa på att göra om något gammalt till något nytt är det inte bara ännu billigare, det är dessutom snällare mot miljön och det tycker vi är ett STORT plus.
7 enkla steg - få en gammal möbel att kännas som ny!

7 enkla steg - få en gammal möbel att kännas som ny!

Se inte förbi en gammal eller sliten möbel. Med lite ny färg och nya beslag kan det bli en helt ny möbel som klarar sig många år till.

Ta vara på det du har eller gör som oss och hitta ett trevligt loppisfynd och sätt din personliga touch! Mycket roligare än att köpa något nytt
– dessutom bättre för miljön och plånboken!