Montera kökshandtag på luckor & lådor | Beslagonline.se
Så monterar du nya kökshandtag

Så monterar du nya kökshandtag

Förnya ditt kök med små medel, att byta handtag och knoppar är ett av de absolut enklaste sätten att få känslan av ett helt nytt kök. Vi på Beslag Online har satt ihop 5 tips att tänka på vid byte av handtag!



Hur du monterar handtag på luckor med befintliga hål

1. Mät dina gamla handtag 

Ta fram en tumstock eller ett måttband och öppna en av kökslådorna. Mät därefter avståndet mellan centrum av båda skruvhålen. Avståndet mellan skruvhålen kallas C/C-mått och står för centrum till centrum, det skrivs alltid i millimeter. De vanligaste C/C måtten är 64, 96, 128 och 160 mm, men vi har flera olika C/C mått så du kommer garanterat att hitta ett handtag som passar ditt kök eller möbel. Om du mäter och får fram ett avstånd på 98 mm så är det C/C 96 mm som du har, antingen så har hålet borrats lite snett eller så har du måttat lite tokigt. Ett par millimeter hit eller dit spelar ingen större roll. Vill du ha ett längre handtag än de du har idag? Då har vi lösningen på det också. Har du exempelvis C/C 96 mm men vill ha ett handtag med C/C 128 mm, köper du ett handtag med bricka som då täcker de gamla hålen.  



2. Skruva ner ett handtag på köksluckorna

Innan du väljer de nya handtagen rekommenderar vi att du kontrollerar så att det inte finns några skador bakom de gamla handtagen. Genom att montera av ett handtag ser du om luckan har fått några pressmärken från det gamla handtaget. Om du har några märken tänk då på att välja ett handtag som täcker de skador som syns på luckorna. Genom att mäta omfånget på det eventuella märke som lämnats på luckan och sedan välja ett handtag med större diameter i foten på handtaget får du ett perfekt resultat. 

3. Hitta nya handtag med samma mått

Nu kommer det roligaste steget - Hitta nya handtag!
Nu har du konstaterat C/C-måttet samt skicket på dina luckors hål och vet vad du letar efter. Börja med att klicka på menyn högst upp och välj handtag och här hittar du ett brett utbud av handtag i hög kvalitet från Beslag Design. Eftersom vi har mer än 1000 olika modeller på handtag kan det vara smidigt att filtrera på C/C-mått samt utförande/färg. 

4. Montera de nya handtagen 

Börja med att montera bort de gamla handtagen och gör rent med en trasa där de gamla handtagen har suttit. Använd en skruvmejsel med rätt skruvhuvud när du monterar handtagen. Skruv som ingår vid leverans av handtagen är M4 skruvar som har ett kombispår som skruvhuvud. Det betyder att både stjärnmejsel och rak skruvmejsel kan användas. Vi rekommenderar att du skruvar dit handtagen med en skruvmejsel för att inte förstöra gängorna. 

5. Njut - Detaljerna gör helheten!

Handtag Helix/Bricka - 128mm - Mässing
Beslag Design
Finns i flera längder
359 KR
Handtag Royal Deluxe - 128mm - Polerad Mässing/Läder Brun
Handtag Royal Deluxe - 128mm - Polerad Mässing/Läder Brun
Beslag Design
Finns i flera utföranden
609 KR
Handtag Pitch/Bricka - 128mm - Mattsvart
Handtag Pitch/Bricka - 128mm - Mattsvart
Beslag Design
Finns i flera längder
399 KR
Handtag Graf Big - 192mm - Svart
Viefe
Finns i flera längder
239 KR

Dela inlägget

Mer inspiration

Gör om IKEAs barnkök –  IKEA hack

Gör om IKEAs barnkök – IKEA hack

Kliar det också i dina kreativa fingrar och du känner att du vill piffa upp och göra om barnens IKEA kök?

Det är både enkelt och roligt att piffa upp barnens leksaker. Gör detta till ert gemensamma projekt, välj färger och beslag tillsammans med barnen, eller varför inte välja färger utefter vad som passar in i deras barnrum för att skapa en fin helhet och harmoni? Eller, så väljer du färger och beslag som går i samma nyans som ert riktiga kök. – För att sedan kunna umgås och laga mat tillsammans i husets hjärta, köket.
Quick Fix - Byt handtag på IKEAs barnkök

Quick Fix - Byt handtag på IKEAs barnkök

Skulle du vilja piffa upp dina barns IKEA kök, men inte har tiden eller intresset att fixa och dona för mycket? Då har vi lösningen för dig! En perfekt quick fix för dig som vill ha en snabb och smidig förändring! Ett riktigt snabbt IKEA Hack för att fräscha upp barnrummet.

Ett prisvänligt alternativ för plånboken men som ändå skapar en stor skillnad. Ge IKEA barnkök en uppfräschning på bara några minuter. Skapa en unik förändring och ge leksaksköket ett helt nytt utseende.

- Häng med så visar vi hur!